Olen tykännyt paljon K9 Competition tuotteista ja käyttänyt niitä siitä asti kun otimme ne Turkinhoito.comin nettikauppaan myyntiin. Toki tavallaan työni puolesta joudun testikäyttämään muitakin tuotteita koirilleni, jotta osaan sitten suositella asiakkaille, jotka ovat epävarmoja siitä mikä tuote voisi olla oikea heidän koiralleen.
En ole kuitenkaan ennen testannut K9 Competitionin tehohoitoainetta Intensive Aloe Vera Coat Curea. Olen sitä kyllä monta kertaa katsellut ja se on ollut usein ajatuksissani, sillä sen tuotekuvaus sekä sisältöluettelo lupaa todella paljon.

Tehohoitoaine sisältää mm. aloe veraa, B5-vitamiinia, vehnäproteiinia ja keratiinia. Sen luvataan antavan pitkävaikutteisia tuloksia turkin kuntouttamisessa. Kuiva turkki kosteutuu, kulunut ja vaurioitunut turkki korjautuu sekä saa suojan, jotta ei kulu uudelleen. Tuloksena tulisi olla sileä, helppohoitoinen ja palautunut turkki upealla kiillolla.
Aika paljon luvattu ja minulla oli kieltämättä pieni epäilys, että jos tuote on niin korjaava kuten luvataan, se voisi jättää turkin rasvaiseksi tai vähintäänkin latteaksi. Usein näitä korjaavia ja syväkosteuttavia tuotteita ei kannata käyttää näyttelypesuissa juuri sen vuoksi, että turkki ei välttämättä näytä kaikkein raikkaammalta.

Käyttöohjeissa lukee, että levitetään shampoopesun jälkeen sellaisenaan pyyhekuivaan turkkiin, kammataan/harjataan jotta tuote levittyy tasaisesti turkkiin. Vaikutusaika 5 – 15 minuuttia, jonka jälkeen huuhdellaan haalealla vedellä.
Itse en kuitenkaan halua harjata tai kammata märkää turkkia, joten laimensin tehohoitoaineen veteen tavallisen hoitoaineen tavoin, jotta varmistuisin, että se levittyy tasaisesti koko turkkiin. Sekoitin ruokalusikallisen verran tehohoitoa litraan vettä. Koska aine on todella tuhtia, se ei sekoitu ihan helposti veteen. Sen vuoksi sekoitin sen ensin pieneen tilkkaan lämmintä vettä ja sen jälkeen lisäsin hieman enemmän vettä, sekoitin jälleen ja lopuksi täytin pullon. Näin sain tasaisen laimennuksen.

Pesuvuorossa oli musta lhasa apso narttuni Vixi, joka on syksystä enemmän tai vähemmän tiputtanut ylimääräistä villaa pois ja kasvattanut samalla ns. aikuisturkkia. Sen takia turkki on ollut kyllä melko hyvässä pituudessa, mutta se on ollut omaan silmään hieman rasittuneen näköinen.
Pesin Vixin ensin K9 Competition Strip Off Shampoolla, jotta tehohoito pääsisi vaikuttamaan mahdollisimman tehokkaasti. Huuhdeltuani shampoon tarkasti pois levitin tehohoitosekoituksen Vixin turkkiin ja annoin vaikuttaa n. 5 minuuttia. Tehohoitosekoitus tuntuin levitettäessä hiukan laimealta ja mietinkin että kuinkahan tehokkaasti se vaikuttaa. Huuhdeltaessa kuitenkin huomasin, että ainetta oli kyllä reilusti turkissa ja turkki tuntui siinä vaiheessa todella kivalta.

Vixi K9 Competition Intensive Aloe Vera Coat Cure Annoin Vixin kuivua itsekseen pari tuntia ennen kuin puhalsin sen kuivaksi. Turkki ehti kuivua jo melko kuivaksi, mutta se tuli silti todella hyvän tuntuiseksi föönauksen ja läpikampauksen jälkeen. Kiilto oli todella upea ja turkki oli hyvin helppo käsitellä, harja ja kampa soljuivat todella kevyesti sen läpi. Turkki oli myös hyvin luonnollisen näköinen, ei ollenkaan lattea tai rasvaisen näköinen. Se näytti todella siltä, että koiran voisi viedä näyttelykehään sillä pesulla. Jäin monta kertaa ihastelemaan sitä ihanaa kiiltoa. Turkinlaatu tuntui todella hyvältä, turkki ei pehmentynyt ollenkaan vaan tuntui juuri oikean laatuiselta.

Vixi K9 Competition Intensive Aloe Vera Coat CureTestin tulos oli siis oikein onnistunut. Jos turkki olisi ollut huonokuntoisempi, olisin ehkä sipaissut vielä varalta pienen nokareen tehohoitoa ongelmakohtiin, mutta tässä tapauksessa se ei tuntunut tarpeelliselta. Aion käyttää tätä vielä näytteypesuissa, niin vaikuttunut olin tuohon mahtavaan kiiltoon ja kauniiseen lopputulokseen.

Vixi K9 Competition Intensive Aloe Vera Coat Cure

Pesussa ja puunauksessa käytin seuraavia tuotteita:

K9 Competition Intensive Aloe Vera Coat Cure

K9 Competition Intensive Aloe Vera Coat Cure

K9 Competition Strip Off Shampoo

K9 Competition Strip Off Shampoo

Yento Nylon/Bristle Brush

Yento Nylon/Bristle Brush

Show Tech Antistaattinen Greyhound tuplakampa

Show Tech Antistaattinen Greyhound tuplakampa