Jokaiselle turkinlaadulle sopivat erilaiset turkinhoitotuotteet. Karkea turkki vaatii aivan erilaista huoltoa kuin pehmeä ja laskeutuva. Pet Silkiltä löytyy kattava valikoima erilaisille turkinlaaduille suunniteltuja tuotteita ja näistä selkeimmin turkinlaadun mukaan on kehitetty Texture Line, josta löytyy omat shampoot, hoitoaineet sekä viimeistelysuihkeet niin karkealle, hienolle kuin keskivahvalle turkille.

Karkean turkin shampoo (Coarse Coat) ei pehmennä turkkia turhaan, mutta sen sisältämät hoitavat ainesosat estävät turkin kuivumista. Karkean turkin hoitoaine hoitaa latistamatta turkkia säilyttäen oikean turkinlaadun. Karkeimmille turkeille hoitoainetta kannattaa kuitenkin käyttää ainoastaan kotipesuissa, näyttelypesut voidaan hoitaa pelkällä shampoolla.
Karkean turkin sarjaa voidaan nypittävien turkkien lisäksi käyttää erityisen vahvoille pitkille turkeille kuten shetlanninlammaskoiralle sekä keskivahvoille turkeille, joille toivotaan erityisen paljon tuuheutta, esim. villakoira.

Keskivahvan turkin shampoo ja hoitoaine (Medium Coat) ei latista turkkia, vaan pitää sen runsaana ja kiiltävänä. Tämä on sopii erinomaisesti mm. tiibetinterriereille, pitkäkarvaisille mäyräkoirille sekä sileäkarvaisille noutajille.

Hienon turkinlaadun shampoo ja hoitoaine (Fine Coat) toimii parhaiten laskeutuville silkkisille ja pehmeille turkeille, kuten maltankoiralle tai yorkshirenterrierille sekä useille bichon-roduille. Se hoitaa ja tekee turkista helposti käsiteltävän sekä vähemmän takkuavan. Silkkiaminohapot antavat turkille kauniin kiillon.